رشته ارتباط تصویری | مشاوره انجام پایان نامه و چاپ مقاله ارتباط تصویری در مقطع ارشد و دکتری :
ایجاد ارتباط از سالهای نخستین پیدایش بشر جزو اولویتهای او بوده است. این ارتباط به صورتهای کلامی و غیرکلامی شکل میگرفت که ارتباط از طریق تصویر یکی از ارتباطات غیرکلامی بوده و امروزه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. رشته ارتباط تصویری با توجه به برقراری ارتباط از طریق تصویر و گسترش، پیشرفت تکنولوژی و ارتباطات جمعی در این زمینه، بسیاری قابلیتهای جدید را نیز با خود به همراه داشته است.
با توجه به تعدد شکلگیری ارتباطهای بصری و تبلیغات، خلاقیت و ایدهپردازی منحصر به فرد از عوامل موفقیت در این رشته محسوب میشود. بنابراین علاوه بر اهمیت سواد بصری، هنرجو لازم است تکنیکهای ایجاد خلاقیت و روشهای ایدهپردازی را در خود تقویت کند. طراح گرافیک از تکنیکهای متفاوتی همچون تصویرسازی، عکاسی، خوشنویسی، چاپ و در نهایت از نرمافزارهای طراحی استفاده میکند؛ همچنین باید تسلط کامل بر اصول رنگ و فرم و همنشینی این دو داشته باشد. آشنایی و مطالعه در باب روانشناسی هنر، جامعه شناسی هنر، علوم ارتباطات، مخاطبشناسی نیز از عوامل موثر در موفقیت در این رشته محسوب میشود.
دانشجویان و علاقهمندان این رشته باید دارای مهارتها و قابلیتهایی همچون ذهن خلاق، طراحی قوی و آشنا به مبانی هنرهای تجسمی و رنگشناسی باشند. علاقهمندان باید سواد بصری خود را افزایش دهند تا بتوانند از منظر زیباییشناسی و برقراری ارتباط با مخاطب، موفق عمل کنند. دروسی همچون طراحی با تکنیکهای مختلف خواهد توانست دانشجو را در یادگیری دروس متفاوتِ طرح شده توسط وزارت علوم در دوره کارشناسی، هدایت کند.
با توجه به این امر که علاقهمندان برای شرکت در آزمون ورودی به دانشگاه، علاوه بر آزمون تئوری، باید در آزمون عملی نیز مهارتسنجی شوند، بنابراین آشنایی و مهارت با طراحی، مبانی هنرهای تجسمی و رنگشناسی میتواند هنرجو را در این مسیر هدایت کند و به نتایج دلخواه برساند. شایان ذکر است که مهارت در زمینه طراحی گرافیک و اجرای آثار، وابسته به یادگیری نرمافزارهای مرتبط با این رشته است. بنابراین، کسب مهارت در این موارد نیز دانشجو را با آیندهای بهتر مواجه خواهد کرد.
آزمون ورودی رشته ارتباط تصویری در دو مقطع کارشناسی و کارشناسیارشد به صورت نیمهمتمرکز برگزار میشود بدین صورت که مهارتهای داوطلبان در زمینه تئوری و عملی مورد ارزیابی قرار میگیرد. در دوره کارشناسی ارشد، در مجموعه هنرهای تصویری و طراحی، گرایشهای رشته ارتباط تصویری شامل تصویر متحرک، ارتباط تصویری و تصویرسازی است. در این مقطع، دانشجویان 32 واحد را به همراه پایاننامه به صورت عملی و تئوری میگذرانند.
این واحدها به دو دسته الزامی و اختیاری تقسیم میشوند. کارگاههای ارتباط تصویری، که شامل گرافیک رسانههای چاپی، رسانههای الکترونیک، چندرسانهای و گرافیک محیطی هستند به همراه گرافیک و هنر جدید، اصول طراحی، بخشی از دروس مقطع ارشد را تشکیل میدهند.
در رشته تصویرسازی، دروسی همچون طراحی تخصصی، تصویرسازی فرهنگی، تبلیغات، جراید و نشریات، آموزشی و علمی، کتاب کودکان از جمله تعدادی از دروس این گرایش هستند. همچنین، کارگاههای تصویر متحرک، فیلمنامه نویسی و کارگردانی تصویر متحرک نیز تعدادی از دروس اصلی این رشته محسوب میشوند. لازم به ذکر است که در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان با واحد روش تحقیق، مهارتهایی را در زمینه پژوهش در رشتههای مورد نظر کسب میکنند. علاوه بر این، تحصیلات تکمیلی در مقطع دکتری در گرایشهای هنرهای تجسمی در دانشگاههای داخلی ایران تدریس نمیشود.
دورهی کارشناسی رشته ارتباط تصویری 137 واحد بوده که شامل دروس اصلی، اختیاری، پایه، تخصصی و عمومی است. صفحهآرایی، تصویرسازی، چاپ، تجزیه و تحلیل آثار هنرهای تجسمی، هنر کتابآرایی، تاریخچه کتابت، طراحی نشانه، پوستر، بستهبندی، گرافیک محیطی، گرافیک متحرک، هویت بصری، خوشنویسی و طراحی حروف و… از جمله واحدهای اصلی این رشته به شمار میآید.
کارگاههای ارتباط تصویری، تجزیه و تحلیل آثار ارتباط تصویری، چاپ ماشینی، طرح عملی جامع و پروژه نهایی در دو بخش تئوری و عملی، از جمله دروس تخصصی این رشته هستند. همچنین تصویر متحرک، آشنایی با هنرهای سنتی، هنر در دنیای کودکان، رایانه و واحدهای مرتبط با کسب مهارت در نرمافزارهای مرتبط با این رشته و… تعدادی از واحدهای اختیاری این رشته محسوب میشوند. بعضی از دروس پایه نیز شامل عکاسی، طراحی پایه، چاپ دستی، مبانی تبلیغات، آشنایی با هنر در تاریخ، تاریخ گرافیک ایران و جهان، هنر و تمدن اسلامی، مبانی گرافیک و … هستند.
امروزه ارتباط تصویری و تبلیغات، گستره وسیعی را شامل میشود و بسیاری از سازمانها، موسسات و شرکتها در زمینه طراحی و تبلیغات نیازمند فارغ التحصیلان خلاق این رشته هستند. فارغ التحصیلان این رشته میتوانند به عنوان طراح گرافیک، مدیر هنری و تبلیغات، فعالیت در زمینه چاپ، در شرکتهای تبلیغاتی و دیگر موسسات یا به صورت مستقل در موارد ذکر شده فعالیت کنند.
برنامهریزی تبلیغات، ایدهپردازی، طراحی و اجرای آثاری همچون طراحی حروف، نشانه، علائم، پوستر، بیلبورد، کاتالوگ، بروشور، سایت، هویت بصری، بستهبندی، اوراق اداری، آگهیهای مطبوعاتی، جلد کتاب، صفحه آرایی نشریات، کتب و روزنامهها، تابلوهای راهنما و سردر، غرفههای نمایشگاهی، گرافیک محیطی، تصویرسازی، طراحی بدنه وسایل نقلیه، هدیههای تبلیغاتی، گرافیک متحرک و ساخت تیزرهای تبلیغاتی و هر آنچه که در دنیای امروز به تبلیغات فرهنگی و تجاری مربوط میشود و همچنین گسترش و پیشرفت تکنولوژی، تاثیرات مستقیمی در شاخههای مختلف طراحی گرافیک، شیوه اجرا و انواع چاپ برای طراحان به همراه داشته است.
فارغ التحصیلان رشته ارتباط تصویری فرصتهای شغلی بسیاری را در شاخههای مختلف طراحیهای هنری و تبلیغات خواهند داشت زیرا تبلیغات بسیار گسترده بوده و هر حرفه و سازمانی بخشی از فعالیتهایش شامل تبلیغات و امور مربوط به آن است و سطح گستردهای از نیاز مشاغل مختلف در سطح کشور را در بر میگیرد. به طور کلی، فارغ التحصیلان این رشته در زمینه گرافیک پویا که متحرک سازی، ساخت تیزرهای تبلیغاتی، طراحی تیتراژ و … است و گرافیک ایستا با جنبههای گرافیک چاپی از جمله طراحی پوستر، نشانه، کاتالوگ، تصویرسازی، بیلبورد و غیره، فعالیت میکنند.
با توجه به این امر که کلیه موسسات، سازمانهای تجاری و فرهنگی، شرکتهای تولید کننده و بسیاری دیگر از انواع مشاغل، همواره نیازمند ارائه معرفی محصول، دستاوردها، اهداف و نوع فعالیتهایشان به گروه مخاطبین مورد نظر هستند، میتوان این رشته را وابسته، تاثیرگذار و موثر در عرصه کلیه مشاغل و حرفهها دانست.
آزمون کارشناسی ارتباط تصویری شامل دروس ادبیات فارسی، عربی، معارف، زبان، درک عمومی هنر، درک عمومی ریاضی و فیزیک، ترسیم فنی، خلاقیت تصویری، خلاقیت نمایشی، خلاقیت موسیقی، خواص و مواد است. این رشته در زیر مجموعه کنکور هنر سراسری و آزاد بوده و شامل دانشگاههای دولتی(روزانه و شبانه)، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس و آزاد است.
ادامه تحصیل در رشته ارتباط تصویری در مقطع کارشناسی ارشد نیز در آزمونی که توسط سازمان سنجش کشور برگزار میشود، در دانشگاههای دولتی (روزانه و شبانه)، پردیس، غیرانتفاعی، پردیس و آزاد امکانپذیر است. دروسی همچون زبان عمومی، فرهنگ و هنر و ادبیات ایران و جهان، نقد ادبی و هنری، مبانی نظری عکاسی از جمله دروسی است که علاقهمندان این گرایش میبایست آنها را بگذرانند. داوطلبان علاوه بر بخش تئوری، آزمون عملی نیز خواهند داشت که علاوه بر تسلط به مباحث تئوری ذکر شده، مهارتهای خلاقیت، ایدهپردازی و طراحی داوطلب نیز مورد سنجش قرار میگیرند.
تحصیل در رشته هنر و شاخه هنرهای تجسمی در خارج از کشور در سه مقطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری امکانپذیر است. در مقطع کارشناس و کارشناسی ارشد این گرایش و گرایشهای مرتبط به آن، بسیاری از دانشگاههای دنیا در حال پذیرش دانشجو هستند. به عنوان مثال در امریکا و اروپا رشته ارتباط تصویری و بسیاری از گرایشهای مرتبط به آن همچون تصویرسازی، طراحی ساختاری، طراحی وبسایت، گرافیک و هنرهای دیجیتال، در حال تدریس است. از دیگر کشورها با دانشگاههای ممتاز این رشته و گرایشهای مرتبط به آن، میتوان به دانشگاههای انگلیس، فرانسه، امریکا، کانادا، فنلاند، ایتالیا و … اشاره کرد.
در مقطع دکتری، رشته هنر به دو صورت جداگانه پژوهشی و عملی وجود دارد. دکترای پژوهشی در رشتههای هنر در ایران و بسیاری از دانشگاههای دنیا تدریس میشود اما دکترای هنر در شاخه هنرهای تجسمی و گرایشهای مرتبط با ارتباط تصویری و تصویرسازی، با محوریت خلق آثار عملی، در تعداد محدودی از دانشگاههای خارج از ایران وجود دارد.
رشته ارتباط تصویری | مشاوره انجام پایان نامه و چاپ مقاله ارتباط تصویری در مقطع ارشد و دکتری
مدیک تز سامانه برتر مشاوره رساله پزشکی
با مدیریت تز آنلاین
تلفن های تماس : 09353132500 و 09199631325