رشته دکترای عمومی «دامپزشکی» (Veterinary Medicine)، یک دوره شش ساله را در بر میگیرد و شامل مجموعه علومی است که به دانشآموختگان این رشته در درمان و کنترل بیماریهای گوناگون حیوانات اهلی و خانگی، کنترل و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، تامین بهداشت و سلامت کلیه فرآوردههای خام و فرآوریشده با منشأ دامی کمک میکند.
در واقع، این رشته علاوه بر اینکه به تشخیص، درمان و کنترل بیماریهای مختلف در حیوانات میپردازد، با کنترل بهداشت مواد غذایی دامی، سنگبنای بهداشت و سلامت جامعه را فراهم میکند. این رشته بهطور کلی مناسب افرادی است که در وهله اول به کار با حیوانات و همچنین کار در محیطهایی مانند کشتارگاههای دام و طیور، دامداریها و مزارع پرورش حیوانات علاقهمند باشند. فعالیتهای دامپزشکان را میتوان به بخشهای خدمات درمانی، بهداشتی و تولیدی دستهبندی کرد.
در بخش درمانی و بهداشتی، دامپزشکان به ارائه خدمات درمانی در بیمارستانهای (عمومی یا تخصصی) دامپزشکی، دامداریها، داروخانههای دامپزشکی و ارائه خدمات بهداشتی-نظارتی در کشتارگاههای دام و طیور، کارخانههای تولید فرآوردههای دامی (مانند لبنیات، سوسیس و کالباس) و کارخانههای بستهبندی فراوردههای دامی میپردازند. در بخش خدمات تولید، دامپزشکان میتوانند با تأسیس واحدهای تولیدی گوشت قرمز، گوشت سفید، ماهی، میگو، پرندگان زینتی، کرم ابریشم و زنبور عسل فعالیت کنند.
با توجه به ماهیت تجربی این رشته، تمامی شاخههای مرتبط با علوم زیستی در آن حائز اهمیت هستند. دروس زیستشناسی و آمار و احتمال و پس از آنها، درس شیمی برای موفقیت در این رشته اهمیت فراوانی دارند.
در حال حاضر دانشگاههای دولتی و آزاد در ایران ارائهکننده دورههای مختلف تخصص در رشتههای علومپایه، پاتوبیولوژی و علوم بالینی دامپزشکی هستند. این رشتهها به دو صورت دستیاری (رزیدنتی) و دکترای تخصصی (Ph.D) آموزش داده میشوند. دورههای تخصصی در گروه علومپایه عبارتند از:
دورههای تخصصی در گروه علوم پاتوبیولوژی عبارتند از :
دورههای تخصصی در گروه علوم بالینی عبارتند از:
از مهمترین دروس رشته دامپزشکی میتوان موارد زیر را برشمرد:
مشاغلی که برای فارغالتحصیلان دامپزشکی وجود دارند عبارتند از:
همچنین دامپزشکان با توجه به پایه علمی خود میتوانند نسبت به تاسیس تمامی واحدهای ذکر شده در بالا اقدام کنند.
با توجه به زمینههای کاری که در بخشهای قبل توضیح داده شدند، این رشته دارای بازار کار بسیار متنوعی است که فارغالتحصیلان می توانند با توجه به علاقه و استعداد خود، در یکی از این شاخهها فعالیت کنند. دامپزشکان میتوانند در بخشهای دولتی و خصوصی به فعالیت و ارائه خدمات درمانی و بهداشتی بپردازند.
در حال حاضر دانشگاههای دولتی مختلف مانند دانشگاه تهران، شیراز، تبریز، ارومیه، فردوسی مشهد، شهید باهنر کرمان، شهید چمران اهواز و دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات در ایران، دورههای مختلف تخصصی در رشتههای علوم پایه، پاتوبیولوژی و علوم بالینی دامپزشکی را ارائه میدهند. این رشتهها به دو صورت دستیاری (رزیدنتی) و دکترای تخصصی (Ph.D) آموزش داده میشوند. دورههای تخصصی دامپزشکی در گروه علوم پایه، عبارتند از:
دورههای تخصصی در گروه علوم بالینی عبارتند از :
ادامه تحصیل دامپزشک عمومی در خارج از کشور، به دو صورت امکانپذیر است:
بهترین دانشکدههای دامپزشکی در کشورهای فرانسه، استرالیا، نیوزلند، انگلیس، آلمان، آمریکا و کانادا هستند.
رشته دامپزشکی مشاوره انجام پایان نامه و چاپ مقاله دامپزشکی در مقطع ارشد و دکتری
مدیک تز سامانه برتر مشاوره رساله پزشکی
با مدیریت تز آنلاین
تلفن های تماس : 09353132500 و 09199631325